Arbobutler

Mediation

Sommige verzuimsituaties worden veroorzaakt door een onderliggend arbeidsconflict. Dat is vervelend want het vertroebelt vaak het daadwerkelijk belang om samen weer aan het werk te kunnen. Wanneer je samen niet meer uit een discussie komt biedt Mediation (bemiddeling) vaak een oplossing.

Een conflict is er namelijk om opgelost te worden. In plaats van juridisch getouwtrek waar niemand zin in heeft, kies je er bij mediation voor om met elkaar te zoeken naar een optimale en duurzame oplossing. Hierbij worden jullie begeleid door een deskundige op dit gebied: de mediator. De mediator begeleid de gesprekken en voorkomt tegengestelde standpunten en argumenten maar helpt juist bij onderzoeken van wederzijdse belangen en het maken van concrete afspraken. Mediation leidt niet altijd tot oplossingen waar alle partijen 100% enthousiast over zijn. Vaak ligt de oplossing in het bereiken van een compromis. In sommige gevallen kan uit de mediation blijken dat het beter is om niet meer samen te werken, ook dat is een oplossing.

De mediator is geregistreerd bij het NMI, het Nederlands Mediation Instituut. Dit betekent dat de mediator strikt onpartijdig is en gebonden is aan een bepaalde werkwijze. Kijk voor meer informatie en de reglementen op www.nmi-mediation.nl.

Arbobutler werkt voor mediation samen met het zusterbedrijf CompanyM, onderdeel van de ENRGY in Business Group.

Bekijk ook onze andere diensten

Offerte aanvragen? Afspraak maken?

Neem contact met ons op Of bel: 020-468 74 53
  • LinkedIn

Stuur een bericht