Arbobutler

Lex de Jong

Lex de Jong

Mijn naam is Lex de Jong, sinds 1996 werkzaam als bedrijfsarts. Hiervoor ben ik 3 jaar werkzaam geweest als verzekeringsarts. Ik heb ruime ervaring in de zorg, zakelijke dienstverlening en onderwijs. Daarnaast ben ik actief geweest in vrijwel alle branches voor zowel MKB werkgevers als zeer grote werkgevers. Naast mijn werk als bedrijfsarts ben ik ook actief in sportmedische begeleiding van sporters.

Als er verzuim ontstaat moet vooral gekeken worden naar mogelijkheden. Passend werk aanbieden is van groot belang om de terugkeerdrempel tot werken laag te houden. Medische klachten bestaan. Hierbij ondersteun ik met het doel om de klachten te reduceren zo mogelijk gebruik makend van mijn uitgebreide netwerk in de reguliere zorg dan wel via interventies. Daarnaast zijn medische klachten niet rechtstreeks gerelateerd aan verzuim. Bij medische klachten moet vooral ook naar mogelijkheden gekeken worden en niet naar onmogelijkheden.

Uit onderzoek blijkt dat het werkzaam zijn "gezond" is voor mensen dus niet alleen vanuit het perspectief van organisaties, maar ook vanuit het perspectief van de verzuimende mens moet steeds gekeken worden naar mogelijkheden van betrokken blijven bij de organisatie, zo mogelijk in het eigen werk of eventueel in passend werk.

De rol die ik hierin speel zal wisselend zijn: soms coachend, soms sturend, soms oordelend, sterk afhankelijk van de situatie.

Bekijk ook onze andere teamleden
lex de jong web 14 82 2018

Lex de Jong

Bedrijfsarts

Contactgegevens

Gespecialiseerd in

  • Sportmedische keuringen
  • LinkedIn

Stuur een bericht